You are currently viewing Festivalul Tradițiilor „Shukar”

Festivalul Tradițiilor „Shukar”

𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢ț𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 „𝐒𝐡𝐮𝐤𝐚𝐫” 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 ș𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐀𝐩𝐚ț𝐚!

Cu bucurie și entuziasm, anunțăm că în perioada 𝟔 ș𝐢 𝟕 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, comuna Apața a găzduit 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢ț𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 „𝐒𝐡𝐮𝐤𝐚𝐫. Acest eveniment interetnic, a fost organizat de Asociația ”Aici Pentru Tine” și are ca scop celebrarea tradițiilor locale și promovarea unității în diversitate etnică.
În cadrul festivalului, tinerii romi și maghiari din Apața au avut șansa să-și întâlnească idolii și au aflat de la ei rețeta succesului, fiindu-le transmisă ideea că nimic nu este imposibil dacă îți propui cu adevărat să reușești.

Programul celor 2 zile a fost următorul:

𝟔 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞
– Trupa Insect
– Muzică DJ: Shukar beats
– Muzică & Dialog Connect-R.

7 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞
– Momente artistice oferite de copiii din comunitatea maghiară și romă din localitate
– Atelier informativ despre gastronomia și meșteșugurile locului.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 40.000 mii de euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program. Obiectivul proiectului este sporirea calității vieții și creșterea accesului la serviciile complexe sociale din domeniul educațional și medical pentru 100 de persoane provenite din familii vulnerabile din comuna Apața în paralel cu responsabilizarea, sensibilizarea și conștientizarea cu privire la importanța sprijinirii grupurilor vulnerabile din comunitate.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.
www.eeagrants.ro și www.frds.ro
https://integrareromiapata.ro/