You are currently viewing Tabără de educație nonformală și dezvoltare personală

Tabără de educație nonformală și dezvoltare personală

În perioada 21 – 24 august, 2023 Asociația ”Aici Pentru Tine” a desfășurat tabăra de educație nonformală și dezvoltare personală, pentru un număr de 50 de copii proveniți din comuna Apața.

Pentru mulți dintre aceștia tabăra a reprezentat poate prima vacanță făcută în afara granițelor comunității din care provin, un motiv de bucurie și conexiune autentică cu natura și cei din jur.

Activitățile desfășurate au fost menite să întărească spiritul de echipă, motivația, respectul față de natură, responsabilizarea și deprinderea unor abilități de viață independentă.

  • Lanțul trofic (cunoașterea conexiunilor din natură și a importanței fiecărei specii),
  • Treasure hunt (orientare în spațiu și lucru în echipă),
  • Cunoașterea difertelor specii de plante,
  • Coordonare, ritm și mișcare în aer liber,
  • Competiții sportive în echipe (trasul funiei, sacii săltăreți, fotbal și jocuri ale copilăriei).

Aceste activități au fost asistate de traineri specializați.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 40.000 mii de euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program. Obiectivul proiectului este sporirea calității vieții și creșterea accesului la serviciile complexe sociale din domeniul educațional și medical pentru 100 de persoane provenite din familii vulnerabile din comuna Apața în paralel cu responsabilizarea, sensibilizarea și conștientizarea cu privire la importanța sprijinirii grupurilor vulnerabile din comunitate.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.

 

www.eeagrants.ro și www.frds.ro

https://integrareromiapata.ro/